Sådan bliver du en bedre forælder i hverdagen

Dette indhold er sponsoreret.

Enhver forælders største ønske er at være en god forælder, så barnet får den tryghed, støtte og glæde, det har behov for. Engang imellem er det dog svært at finde det ekstra overskud frem, det kræver. Og lægger man søvnunderskud og et stigende pres på jobbet sammen med fuldtidsjobbet som forælder, er det ikke svært at forstå, at mange har svært ved at balancere det hele.

Men hvad kan du egentlig gøre for at få mere overskud til det, der i virkeligheden betyder mest for dig?

Det hele starter i sengen

Ja, du læste rigtigt. For selvom det ikke direkte har noget med nogen af dine mange vigtige roller at gøre, spiller søvnen en stor rolle for dit mentale og fysiske overskud. Får du for lidt søvn, fordi du tænker, at du har mere tid i løbet dagen? Så vil du ikke være lige så effektiv, fokuseret og glad, som hvis du havde prioriteret søvnen. Mere om dette om lidt.

Det første, du bør gøre, er at investere i en ordentlig seng. En continental seng er for langt de fleste mennesker at foretrække, for her får du den absolut bedste støtte, din krop kræver. Forskellen på en continental-seng og en almindelig boksmadras er nemlig, at du får et ekstra lag med – nemlig springmadrassen.

Selvom topmadrassen er det lag, man umiddelbart mærker, er springmadrassen oftest det vigtigste lag i sengen. Her har du nemlig mulighed for at vælge mellem flere fastheder samt bestemme, hvor mange komfortzoner, der skal være i springmadrassen. Med en continental-seng får din krop altså den aflastning, den kræver efter en lang dag.

Søvnens vigtighed for sundhed

Det er ingen hemmelighed, at søvnen er altafgørende for vores helbred. Under søvnen genopbygges vores celler efter en hård dag, mens hjernen skyller forskellige giftstoffer ud. Vores puls er oftest også lavest om natten, hvilket giver hjertet en mulighed for at få ro. Dog er der oftest mest fokus på de voksnes søvn og mindre fokus på børns søvn. Og det er en skam, for børnenes søvn er mindst lige så vigtig.

Mange børn sover generelt set for lidt. Når børn sover, så udskilles væksthormoner, og dagens indtryk bearbejdes og lagres i hukommelsen. Ligeledes får kroppen lettere ved at bekæmpe infektioner, hvis den er veludhvilet.

De helt små spædbørn har som regel behov for mest søvn. 16-18 timer er meget almindeligt – fordelt over nattesøvn og lure i løbet af dagen. Som de bliver ældre falder kroppens behov for den store mængde søvn, men selv for teenagere må søvnen ikke undervurderes. Eksperter mener, at teenagere bør få omkring 9 timers søvn hver nat for at kunne fungere optimalt.

Derfor kan du gøre dig selv og din familie er stor tjeneste ved at få sovet nok. Dermed har I mere overskud til hinanden, hvilket resulterer i mere glæde og et bedre helbred.