Inspiration til lækre desserter med geleringsmiddel

Dette indhold er sponsoreret.

Findes der noget bedre end kvalitetstid sammen med ungerne? Nej, vel? Der findes rigtig mange spændende aktiviteter, som I kan lave sammen. Tag eksempelvis en hyggestund med børnene i køkkenet, hvor I bager lækre kager eller andre søde sager. Her på siden kan du finde inspiration til, hvordan du med geleringsmiddel kan lave mange forskellige velsmagende ting, som er lige til at spise.

Kager, fromage og marmelade med geleringsmiddel

Når du bager, er der mange ingredienser at holde styr på. Foruden sukker, vaniljepulver, æg og mælk er det vigtigt at huske geleringsmiddel, så dine kager får noget substans. Geleringsmiddel kan bruges i mange forskellige retter. Du kan eksempelvis lave fromage, mousse eller en ostelagkage, når du bruger denne stivelsesform. Her får du tre eksempler på gode desserter, som du kan lave med de mindste.

1. Citronfromage

Citronfromage er en klassiker på dessertbordet, og rigtig mange børn nyder fromagens friske smag og luftige konsistens. Derudover er citronfromage ofte hurtigt og nemt at lave, og den er derfor perfekt at lave sammen med børn. Fromagen kan endda fryses, hvis de små maver ikke kan spise ret meget, eller hvis I har lyst til at gemme desserten til senere.

Start med at lægge geleringsmiddel i blød i koldt vand i cirka fem minutter. Herefter piskes æg og sukker til en luftig æggesnaps. Træk herefter geleringsmidlet op af vandet, og smelt det ved svag varme. Bland midlet med citronskal, og rør det herefter i æggesnapsen. Pisk flødeskum, og vend det forsigtigt i æggeblandingen. Fordel fromagen i en skål, og stil den tildækket i køleskabet i mindst to timer. Så er citronfromagen klar til servering.

2. Ostelagkage

Ostelagkage, som også ofte bliver kaldt cheesecake, er også et populært valg blandt sukkerglade børn. Du skal bruge ganske få ingredienser, heriblandt flødeost, piskefløde, digestive-kiks og geleringsmiddel. Start med at knuse kiksene til din bund. Herefter smelter du smør og blander det sammen med kiksene, hvorefter du fordeler hele blandingen i en form.

Når du vil lave osteblandingen, skal du starte med at lægge geleringsmiddel i blød. Bland flødeost, flormelis og vanilje godt sammen. Pisk flødeskum, og vend det forsigtigt i flødeostblandingen. Når geleringsmidlet er udblødt, skal det i en gryde med citronsaft, indtil det er helt smeltet. Bland det hele sammen i en ensartet blanding.

3. Marmelade

Sidst, men ikke mindst, er børn vilde med marmelade. Det er nemt at lave, og det kræver i virkeligheden kun sukker og bær. Mængden af geleringsmiddel, der skal til for, at marmeladen bliver tyk, afhænger af, hvor saftholdige bærrene er. Mere saftholdige bær kræver mere geleringsmiddel. Start med at skylle alle bærerne, inden du kommer dem i en stor gryde sammen med sukkeret. Lad det koge langsomt op. Når marmeladen har kogt i cirka 20 minutter, er den færdig og klar til at blive hældt i et glas.