Tre råd: Sådan kan du holde en dejlig sommerferie sammen med dit kæledyr

En varm sommerdag. Solen skinner, og du sidder og nyder den friske brise, der skyller ind over standen. Ved siden af dig sidder din hund. Den har det varmt, men du har taget masser af vand med til den, så den ikke overopheder. Sådan kan du for eksempel gøre livet nemmere for både dig og dit kæledyr, når I skal holde sommerferie sammen. Det kan være svært at vide, hvad du skal gøre, når ens kæledyr får det varmt i solen. Kan du tage ud at rejse? Og hvad gør du i det hele taget med dit kæledyr, når du bare gerne vil holde sommerferie? Her får du tre gode råd til, hvordan du nemt kan kombinere dejlig sommerferie med kæledyr, så I begge kan have det dejligt.

Tænk især på varmen

Mennesker er et af de pattedyr, der kan klare varme allerbedst. Desuden er vi også ret indforståede med, at det ikke altid er lige smart at være i solen. For eksempel mellem klokken 11-16 på varme sommerdage, hvor både varmen og UV-strålingen er alt for meget at være i. Nede i de sydeuropæiske lande holder de tit siesta, hvilket er en daglig tradition om at holde butikken lukket og ikke arbejde i de varme timer. Det plejer normalt at være mellem 12 og 15 på eftermiddagen. Nogle steder er det også anderledes. Dyr er ikke på samme måde vante til solen i så store mængder, og de har også sværere ved at administrere det. Derfor kan det være en god idé at tage højde for varmen, når dit kæledyr gerne vil have det dejligt om sommeren. Giv din hund og kat rigeligt med mad og drikke, så de selv naturligt kan holde varmen nede.

Sådan hygger I jer derhjemme

Det kan være svært at tage på ferie langt væk, hvis du har kæledyr, der har brug for, at du er der til at passe dem. Nogle gange kan du være så heldig at en god ven eller et familiemedlem vil passe dit kæledyr, mens du og vennerne eller familien tager til udlandet. Hvis det ikke lykkes, kan det også være rigtig hyggeligt at blive hjemme i Danmark sammen med dit kæledyr. Du kan for eksempel fikse lidt på dit hus i mellemtiden og få ringet til den blikkenslager, der skulle hjælpe med håndvasken, nu hvor du har tid.