Gør hverdagen med hund lettere

At have en hund kan kræve meget tid og mange kræfter. Går dig og din familie og overvejer om I skal anskaffe jer en lille hvalp er det derfor vigtigt at I tænker grundigt over, hvad det vil kræve af jeres familie for at I kan give hunden et godt liv, da en ny hund vil komme til at være en del af jeres familie i op til 15 år ud i fremtiden. Det er altså ikke en lille og nem beslutning at få en hund. Der skal tage mange forskellige hensyn, hvis man vil være sikker på at give sin nye firbenede ven den bedst mulige tilværelse. Nedenfor er derfor samlet et par tips og overvejelser til, hvordan dig og din familie kan forbedrede jer godt på en hund.

Inden I får hund

Inden dig og din familie anskaffer jer en hund er det en god idé at overveje om I overhoved har tid og overskud til at få et nyt familiemedlem. Hunde egner sig nemlig ikke særlig godt til at være alene hjemme i alt for lang tid adgangen. En hund skal helst ikke være alene hjemme i mere end fem timer til dagligt. At få en hund kræver derfor, at dig og din familie har tid til at tage hjem til hunden og lufte den flere gange om dagen.

Der er dog forskel på hvor meget træning, motion og også mad de forskellige hunderacer kræver. Oftest kræver større hunde mere aktivering og foder end de mindre racer. Det kan derfor være en god idé at se på din mindre hunderacer, hvis dig og din familie har en travl hverdag. Ønsker I jer brændende en stor hund er der dog ting I kan gøre for at lette byrderne i hverdagen. En ting der kan gøre hverdagen lettere, er eksempelvis at få Hundefoder på abonnement. På den måder skal I huske at få handlet ind til hunden, da I får leveret den mængde af mad jeres hund kræver.

Husk at træne jeres hund

Har i lagt jer fast på at I skal have en hund er det vigtigt at I huske at træne og aktivere den i hverdagen, så den får den bedst mulige opdragelse. Er I i tvivl om, hvordan dette gøres bedst muligt, kan det være smart at begynde til træning eller hvalpetræning med jeres hund, hvor I kan lære, hvordan I kan opdrage jeres hund godt.