Sparker nye køkkenredskaber gang i madlavningen?

Dette indhold er sponsoreret.

Det har aldrig været hurtigere og nemmere at lave mad. Køkkenerne bliver stadig mere professionelle og brugervenlige. Men bliver redskaberne brugt, eller er de bare til pynt? Stærke og gode køkkenredskaber skal ikke bare stå til pynt, i så fald får de ikke gjort deres job. Hvis madlavningsglæden ikke er der, kan det være svært at finde den frem, selv med et nyt, smart og lækkert køkken. Det kræver engagement, selv med det allerbedste køkken, at lave god mad. Uden interessen bliver redskaberne ikke brugt.

Nyt køkkentilbehør skal altid afprøves

Med nye køkkenredskaber er det svært ikke at bruge dem. Det er som at få legetøj som barn. Når først blenderen, kniven eller mandolinjernet pakkes ud, skal det tages i brug med det samme. Så her sparkes der i hvert fald gang i brugen af køkkenet. Dog er der en chance for, at udstyret bliver gemt væk og glemt. Det er spændende i starten og bliver derefter aldrig brugt. Igen, så har udstyret ikke gjort det, det skulle: lave skøn mad til hele familien.

Tilbehør af kvalitet for madens skyld

Hvis køkkenudstyret skal have en magt over din madlavning, så skal du købe det rette køkkenudstyr. Du skal købe sous vide tilbehør, hvis du elsker en stor saftig bøf, der er tilberedt helt perfekt. Køb det udstyr, som du ved, du faktisk kommer til at bruge. Hvis du ikke får brug for et mandolinjern, så sparker det dig ikke ud i køkkenet. Hvis du elsker en lækker tilberedt bøf, så bruger du dit sous vide-tilbehør, når du skal lave en bøf. Hvis du elsker mad på wok, elsker at grille, elsker pasta, så køb de redskaber, som fremmer tilberedningen af netop disse retter.

Hvis du køber eller får en masse redskaber, som du ikke ved, hvordan du skal bruge, så bliver det heller ikke brugt. Er du ikke meget til salater, får salatbestik dig ikke i køkkenet. De rette redskaber, som fremme dine evner og vilje i køkkenet, får dig i køkkenet. Til din wok skal du selvfølgelig have en god wok, gode knive, øse, paletkniv eller tang, som er god til brug af wok. Find en masse udstyr til din wok – som giver mening. Og lad være med at investere i en røgeovn, hvis den skal bruges én gang og så gemmes væk bagefter. Den fremmer ikke din madlavningsevner.

Interessen kan ikke ”fakes”

Et minimum af interesse er naturligvis givet. Madlavningen er sjovere, hvis de rette redskaber er tilgængelige. Men maden laver ikke sig selv, når det er købt. Eventuelt kan du købe køkkenudstyr, der klarer de opgaver i køkkenet, du ikke selv gider. Så det sjove ved madlavningen står tilbage. Lad være med at overvurdere dine evner og din entusiasme. Køkkenredskaber sparker dig kun ud i køkkenet, når de gør madlavningen sjovere, nemmere og mere effektiv.