Gode tips til en ferie med ungerne – med indhold

Hvis I står og skal på ferie, skal I måske ud og køre langt i bil eller også tager i flyet eller toget. I selve transporten er der umiddelbart mange forældre, der bekymrer sig om, om børnene nu har underholdning nok undervejs og ikke begynder at kede sig. Derudover skulle ferietimerne heller ikke ende ud med, at ungerne kun sidder med hver deres skærm og spiller spil eller hører musik eller ser YouTube videoer. Dermed er gode råd ofte dyre, men fortvivl ej, der findes et hav af interessante og lærerige bøger og undervisningsmaterialer til alle aldre at stimulere børnene med under ferien. Vi vil i denne artikel se lidt nærmere på to gode tips til, hvordan forældrene kan skabe en ferie med indhold for ungerne, så de rent faktisk får noget indhold indenbords under ferien og dermed vender tilbage, ikke kun beriget af ydre oplevelser, men også i særdeleshed indre oplevelser til ånd og sjæl.

 

Tip nr. 1: Vælg historier for den rigtige aldersgruppe

Måske har I børn i forskellige aldre og dermed kan det være en udfordring at finde noget, der passer til alle aldersgrupper. Det er dog ikke noget problem på ovennævnte website, hvor der findes gode bøger med forskellige lixtal tilpasset de forskellige aldersgrupper, så de hver især bliver både stimuleret og udfordret i deres læsning. Der er også emnemæssigt noget for enhver smag, for man interesserer sig for vidt forskellige ting, alt efter hvilken alder man har og sommetider også alt efter hvilket køn man har. Læsning handler i høj grad om at fange læserens interesse, og her kan en bog om en hestepige måske være lige noget for den 9-11-årige, der lige selv er begyndt til ridning, og dermed bare sluger alt råt fra den verden.

Tip nr. 2: Vælg historier, der skaber evnen til problemløsning

Sidder I i bilen i lang tid, og skal ungerne have noget læsning med indhold, kan man måske tænke, at historier om en bi og en pige ikke giver så meget, men her er der masser at hente. Historierne vækker nemlig barnets fantasi og empati, mest af alt fordi barnet lever sig ind dybt ind i historien. Sproget bliver også mere nuanceret, fordi barnet lærer nogle nye ord og vendinger og udtryk, som det måske ellers ikke ville have hørt. Samtidig er der tit meget problemløsning i selv børnehistorier, så barnet får udvidet sit repertoire i forhold til at løse problemer i det virkelige liv. Rigtig god ferie med lærerigt indhold.