Hvad må min hund spise?

Hvis du har en hund, vil du uden tvivl gøre alt for, at den er sund og rask. Måske har du endda overvejet, hvad den har godt af at spise, og hvad du ikke må give den. Det er vigtige overvejelser, da det kan have store konsekvenser for din hund, hvis den ikke får den rette næring.

Når du er blevet klogere på emnet, bør du også informere eventuelle gæster eller familiemedlemmer om dette, så de ikke kommer til at fodre den med forkerte madvarer.

Herunder kan du blive klogere på valg af hundefoder, hvad din hund ikke små spise og meget mere.

Find det rette hundefoder til netop din hund

For det første bør du overveje, om der er noget ved din hund, der kan kræve, at den får en speciel kost. Har den en sart mave? Er den meget ung? Meget gammel? Der er forskellige faktorer, der kan spille ind. Herudover kan du ofte gå efter et anbefalet hundefoder til den race, du har.

Du kan også vælge at supplere med vitaminer, fiskeolie og lignende. Find den rette hundefoder ved at tale med en dyrlæge eller en anden fagperson.

Dette må din hund ikke spise

Der findes en række madvarer, din hund ikke må spise. Hvis du vil være på den sikre side, bør du undgå at fodre den med andet end hundefoder overhovedet.

Her er nogle af de madvarer, som hunde kan blive meget syge af at spise:

  • Avocado
  • Løg
  • Chokolade
  • Svampe
  • Salt
  • Vindruer

Nogle af madvarerne er mere farlige for hunden end andre. Især chokolade kan være meget skadeligt for hunde og kan have fatale konsekvenser alt efter mængden.

Hvad kan du ellers gøre for at holde hunden rask?

Hvis du vil være sikker på, at din hund har en god appetit, en sund krop og generelt et godt helbred, bør du sørge for, at den får nok motion. Fysisk aktivitet er sig selv er dog sjældent nok. De fleste hunde har også brug for at blive stimuleret mentalt. Det hjælper hunden med at bruge energi, så den lettere kan slappe af.

I forbindelse med det bør du finde en god dyreforsikring, hvis uheldet skulle være ude. På den måde er du dækket ind økonomisk, hvis din hund skulle blive syg. Det er kun et lovkrav, at du har en ansvarsforsikring til din hund, men det kan være en god investering at tilkøbe endnu en hundeforsikring.