Få din hund til at stoppe med at gø

Nogle hunde gør mere end andre, og nogle hunde gør for meget og af for mange ting. Det kan være super frustrerende som ejer og super generende for naboer, andre hundeejere eller hvem det nu går ud over.

Den meste gøen er noget der kommer fra en tidlig alder af og kan udvikle sig over årene, det er altså ofte os menneskers adfærd der er skyld i den gøen en hund udvikler, men heldigvis er det aldrig for sent at træne din hund til ikke at gø hele tiden.

Hvorfor gør min hund?

Som allerede nævnt er gøen en reaktion på den adfærd vi mennesker agere på overfor hunden. Derudover er gøen den ene af de to kommunikationsformer hunden har og kan bruge til at få opmærksomhed fra os mennesker, nemlig: stemmen og kropssprog.

 

De hyppigste grunde til at hunde gør er:

  • Når de bliver efterladt alene hjemme
  • Forbipasserende hunde
  • Når der gør nogen forbi haven
  • Fremmed mennesker
  • Hunden bliver bange for noget

 

Selvom det lyder som om det kan være svært at afvende hunden fra gåen i disse situationer, så kan det sagtens lade sig gøre – uanset hundens alder. Det kræver bare at du er villig til at træne din hund og være konstant i din ageren indtil hunden har lært det.

Træning er nøglen til at stoppe gøen

Det er en god idé at starte med hundetræning allerede fra en tidlig alder, så har du mulighed for at være på forkant med alle de situationer hvor hunden kan begynde at gø, men også i forhold til andre narrestreger den kan finde på. Hundetræning er mest af alt til for at lære dig som ejer hvordan du kan hjælpe din hund med at ændre adfærd og få den til at lystre.

 

Der findes også udstyr der kan hjælpe dig i forhold til den specifikke træning med at stoppe gøen. Et af disse redskaber er et anti-gø halsbånd. Her snakker vi ikke et uetisk halsbånd med stød, men et halsbånd der bruger intelligente lyde og vibrationer til at lære hunden hvornår den ikke skal gø.

 

Selvom udstyr og hjælpemidler er godt at bruge fordi det gør processen nemmere, så er det vigtigste at hunden lære at respektere dig som ejer, og når du beder den om at gøre noget (lade vær med at gø), så skal den respektere det. Det gør du ved at sætte dig igennem og vise at det er forbudt – især med dit kropssprog og godbidder når den gør det rigtige.

 

Afsluttende vil mit bedste råd være at anskaffe dig et anti-gø halsbånd hvis det er meget slemt, sætte dig i respekt med kropssprog (ikke råbe) og give godbidder når din hund gør det rigtige og ikke mindst starte til hundetræning.