Her er 3 ting du bør vide om Terrarier

Hvis du gerne vil have et krybdyr, er det vigtigt, at du køber det rette terrarie. Det er nemlig her, hvor krybdyret skal bo. Derfor er det også vigtigt forskelligt fra krybdyr til krybdyr, hvilket terrarie der er bedst.

For eksempel kræver nogle krybdyr meget plads, hvorimod andre ikke har brug for særligt meget plads i deres terrarie. Ligesådan har andre krybdyr brug for et højt terrarie, mens andre mere har behov for et bredt terrarie. Heldigvis fås terrarier i mange forskellige højder og bredder, så du kan finde det helt rigtige til dit krybdyr. Læs med videre, hvis du gerne vil vide mere om terrarier.

Terrarier kommer i forskellige kvaliteter

Når du skal anskaffe dig et terrarie, er det altid en god idé at vælge ét af høj kvalitet. Det vil typisk koste lidt mere end terrarier af lavere kvalitet, men pengene vil tjene sig selv ind igen.

Terrarier af høj kvalitet holder for det første længere, fordi de er fremstillet af mere solide materialer. Derudover er det ofte også nemmere at få krybdyrene ind og ud af denne slags terrarier. Derudover er terrarierne ofte også nemmere at rengøre, hvis de kommer fra et anerkendt mærke.

Derfor bør du altid gå efter et terrarie fra et velrenommeret brand.

Det skal et terrarie indeholde

Det er vidt forskelligt, hvad et terrarie bør indeholde. Det kommer nemlig helt an på, hvilket krybdyr du gerne vil holde deri. Formålet med et terrarie er nemlig at genskabe dyrets naturlige habitat.

Som udgangspunkt skal der dog altid være:

  • Terrarieplanter
  • Terrariejord
  • Grene eller lianer
  • Foderskål
  • Vandskål
  • Lys
  • Diverse former for pynt

Det er meget forskelligt, hvad pyntet består af. Igen kommer det helt an på, hvilket dyr du gerne vil holde. Eksempelvis kan pynten bestå af sten, huler, naturskaller eller mos.

Hold styr på fugtmængden med et hygrometer

Hvis du har et dyr, der skal have et regnskovslignende miljø, kan du med fordel købe et hygrometer. Det minder om en temperaturmåler. Forskellen er blot, at en temperaturmåler måler temperaturen i eksempelvis terrariet. Derimod måler hygrometeret, hvor stor fugtmængden er.

Derfor er et hygrometer også et godt redskab, når du skal sikre en vis fugtighed i terrariet. Det er nemt at aflæse hygrometeret, når du gerne vil sikre dig, at dit krybdyr har det optimale klima i sit terrarie.