Er dit barn klar til årstidernes vejr?

Både er voksne er pålagt naturens dikteringer på praktisk valg af tøj. De pågældende årstider er kendetegnet ved at have hver deres vejrforhold. Sommermånederne er kendetegnet ved at have varmer vejr og mere solskin, hvorimod vintermånederne er kendetegnet ved at have koldere vejr, sne og regn. Ligeledes er efterår en blandet af dette, hvor foråret er en blanding af koldere, regnfulde dage, men også mere lune dage.

De forskellige vejrforhold forudsætter særlige krav til påklædning, hvor ordentlig påklædning er afgørende for dit barns helbred og udendørs oplevelser.

Børnetøj hvad gør sig gældende?

Børn er meget aktive og har det med at lege udenfor en del. Dette sætter krav til at barnets tøj både skal være komfortabelt, men også funktionelt på den måde, at det hverken bliver sygt eller får ubehag.

Dog er en af de store udfordringer for forældre, der til tider kan virke meget uoverskueligt, nemlig at finde børnetøj. Der findes nemlig et stort udvalg forskelligt børnetøj i dag, der kan gøre ens søgen mere kompliceret end hidtil regnet med. For at granske søgning til at være mere overskuelig, kan det være gavnligt at tage udgangspunkt i de nuværende og gældende vejrforhold. Heldigvis findes der forskelligt beklædning, som du kan bruge nærmest hele året rundt i Danmark, uden at du skal købe noget nyt.

Sommer

I sommermåneder bør du handle solhatte, kasketter, shorts, t-shirts, nederdele, regntøj, lettere overgangstøj, gummistøvler, kjoler og sandaler.

Forår

Om foråret bør du særligt købe regntøj, lettere overtøj, vind jakke, gummistøvler, termotøj, huer, handsker, bukser og gummi sko.

Vinter og efterår

Vinteren og efteråret bærer meget af det samme vejr, derfor kan du med fordele bruger meget af de samme tøj i begge perioder. Du bør her købe lange underbukser, vinterjakker, langærmede t-shirts, trøjer, sweater, regntøj, uldsokker, vanter, huer, gummistøvler, termotøj (et eksempel her kan være En Fant termotøj) og vinter støvler.

Køb strategisk ind

På den anden side, hvis man ønsker at spare penge, kan man strategisk vælge at handle børnetøj til andre årstiderne, end den nuværende. Børnetøj er ligesom tøj for voksne præget af kollektioner, hvor mange forretninger gerne vil af med deres gamle kollektioner, for at få plads til de nye. I sådanne tilfælde kan man opleve svingende rabatter, der kan gøre børnetøjsjagten mere økonomisk behagelig.

Mange virksomheder holder løbende outlets og udsalg, hvor du kan finde nedsat tøj lige fra sommertøj, forår, efterår og vintertøj. Det kan her anbefales at gå efter mærker, der er kendt for at have god kvalitet, da kvalitetstøj holder længere end normalt. Derudover er der en del mærker, hvis tøj er økologisk produceret, hvilket sikre dit barn mod skadelige kemikalier og stoffer. Børn er nemlig mere modtagelige overfor disse, da de stadigvæk er under udvikling.