5 gode råd til at inkludere børnene i indretningen af hjemmet

Det kan godt være, at det ikke er alle børn – måske faktisk rigtig langt fra -, der har god stil, når det kommer til indretning. Men der kan være rigtig meget hyggeligt i, at man lader dem være med til at tage nogle valg. Børn elsker for det meste også, når de må ”lege med” på det, de voksne laver. Derudover er det naturligvis også vigtigt, at børnene har det godt i deres eget hjem, og at de føler sig hjemme.

De kan vælge magneter til køleskabet

Det kan godt være, at der er nogle ting, som du ikke mener, dine børn skal være med til at vælge. Det kan f.eks. være, at du ikke lige er så vild med en lyserøde sofa i Ikea, som de er. Men hvis der er et sted, hvor det netop er tilladt at have noget rod, så er det på køleskabet, hvor det er hyggeligt at gøre det personligt med magneter. Her kan du med fordel lade børnene vælge, hvad der skal hænge på køleskabet.

Pryd hjemmet med abstrakt børnekunst

Der er mange børn, der maler billeder, som lige så godt kunne være noget, der hang på et kunstmuseum, hvor man fik af vide, at det var kunst. Det kan faktisk være, at dine børn på et tidspunkt kommer til at male noget, du faktisk synes, der er pænt. Så kan du med fordel ramme det ind og sætte det op. Så kan du også vise dine børn, at du er stolte af dem.

Lad barnet vælge vægdekoration på værelset

Det kan også være, at du skal give barnet lov til at give den ”fuld hammer” på sit eget værelse. Der er trods alt alligevel ingen, der regner med, at et børneværelse skal være stilfuldt og pænt. Der er f.eks. mange, der vælger at lade deres børn finde noget, som skal males på væggen.

Tag barnet med på boligindkøb

Du kan også med fordel vælge at tage dine børn med – både når du leder efter bolig, og når du leder efter møbler og andre ting til at indrette boligen med. Se ledige lejemål hos Hellobolig.dk og find et stort udvalg af boliger. Så kan du tage dine børn med ud og se dem. Det er klart, at det er dig, der står med valget, men det kan også være rart at vide, hvad ens børn godt kan lide. Som forælder elsker man trods alt at gøre dem glade.

De kan hjælpe med at vælger planter

En anden sikker opgave, du kan sætte dine børn på, er at vælge planter til huset. Dette kan betragtes som en sikker opgave, fordi der jo nærmest ikke findes nogle planter, der ikke er smukke. Det kan være, at du skal tage dine børn med ud og se på blomster. Det er også noget, der generelt kan være med til at pryde et hjem, og det kan også være, at dine børn synes, det er hyggeligt at være med til at vande dem.