3 vigtige ting din kat har brug for

Et kæledyr i huset er altid et hit. Det siges, at hunden er menneskets bedste ven, men katten må også være højt på den liste. Katte er måske ikke så opsøgende som hunde, men de har været ved vores side lige siden mennesket stiftede landbrug og fik behov for en trolig musejæger.

Fordi katte ofte bruger meget af deres dag på at sove og ikke nødvendigvis render efter os på samme måde som hunde, kan det let komme til at virke, som om de ikke kræver meget. Men hvis du overvejer at købe en kat, skal du stadigvæk sørge for at anskaffe det rette udstyr.

Katte vil også lege

En kat gider måske ikke at jagte pinde, men den har brug for andre måder at frigive sin energi. Dette gøres ved at aktivere kattens jagtinstinkt med legetøj. Sørg for at købe et bredt udvalg af legetøj, som du kan trække og vifte med, så katten vil jagte det, og så den får variation i sin leg med forskellige slags legetøj.

Vand er ikke bare vand

Hunde og katte er forskellige på mange punkter, men et mindre kendt et er deres forhold til vandskåle. Hunde drikker glædeligt vand ved siden af deres madskål, men katte kan være kræsne, når det kommer til placeringen af deres vandskål og vandet deri. Generelt set foretrækker mange katte rindende vand frem for stillestående vand, og det skal helst ikke være lige ved siden af deres mad.

Der findes derfor mange forskellige modeller af små springvandslignende vandskåle til katte. De pumper vand ud i skålen, som om det var en lille kilde. Dette skaber bevægelse i vandet, så det vil være mere tiltrækkende for katten at drikke derfra.

Pas på møblerne

Den vigtigste ting at huske er selvfølgelig kattens klør. Hvis du vil holde dine møbler intakte, skal du købe ikke bare et, men adskillige kradsetræer. Et kradsetræ til kat er let finde billigt online, så det er ikke dyrt eller vanskeligt at anskaffe sig.

Katte hvæsser deres klør. Det er en naturlig adfærd og vigtigt for at vedligeholde kløerne. Du bør igen gå efter noget variation, så du kan have forskellige kradsetræer flere steder i huset. Stil dem et fast sted og undgå at flytte på dem, så katten kan blive vant til at bruge dem. Selv katte har brug for en fast rutine, de kan følge.