Tag hele familien med på cykeltur

Der er faktisk ingen grund til, at de mindste ikke kan komme med på cykelturen. Du skal bare tage dine forholdsregler. For det første er cykelhjelm til børn et must, men det er også vigtigt at lære dit barn færdselsreglerne, inden du slipper dem løs i trafikken.

 

Den allermindste kan også komme med – hvis du køber en cykelhjelm baby kan passe, kan du sagtens have et lille barn i et barnesæde eller cykelanhænger. Mange forældre elsker deres Christiania-cykel, fordi de kan holde øje med ungerne, mens de cykler.

Hvor skal vi cykle hen?

Længden på jeres cykeltur er naturligvis afgjort af den mindst erfarne cyklist. Det er også en god idé at planlægge en rute væk fra trafikerede veje. En cykeltur i skoven kan være rigtigt hyggelig, men desværre er skovstier ikke altid det mest cykelvenlige underlag, så I skal måske lede efter en vej med en god cykelsti.

 

For at holde motivationen oppe hos de mindste kan det være fedt at have en destination – på den måde bryder man også turen op i to (eller flere) dele, hvor der er plads til at samle ny energi imellem. Måske kan I cykle en tur til det lokale ishus eller stranden, hvis vejret tillader det.

Er det for tidligt at fjerne støttehjulene?

Hvis dit barn stadig ikke er helt sikker på cyklen, er det en god idé at have støttehjul, hvis I skal ud at cykle tur. Når der er helt styr på den tohjulede, er I klar til at køre udenfor villavejen uden støttehjul.

 

Naturligvis skal støttehjulene af før eller senere, men det er ikke godt at efterprøve balancen ude i trafikken. Der er også langt hjem med cykel efter et styrt, og det kan hurtigt ødelægge hele oplevelsen. Som tommelfingerregel kan man sige, at dit barn ikke skal cykle tur uden støttehjul, hvis du stadig står lidt nervøst og krydser fingre for, at balancen holder hele vejen.