Når børnene vil have hund – 10 gode råd til forældre

Det er ikke unormalt, at der kommer et tidspunkt i børns liv, hvor de gerne vil have dyr og nogle gange bliver mor og far plaget længe, før det bliver en realitet. Det er et kæmpe ansvar at få dyr og selvom voksne mennesker ved dette, så er det ikke altid at børnene forstår dette. Det er derfor vigtigt at en beslutning om at få hund ikke forhastes. Læs med her.

 

Det er ikke til at stå for små hundehvalpe og det er både voksne og børn der bliver blødsødne i sådan en situation. Men at opdrage en hundehvalp, kræver enormt meget og det skal i som familie være klar på.

 

Det koster penge at have en hund

Det er en ekstra omkostning at få hund. Dyrlægeregninger koster en del f.eks. Lige så vel som mennesker, kan en hund også have eller få skavanker som kræver dyrlæge hjælp. Derudover er der også hundeudstyr, legetøj og foder. Nogle hunde skal have special foder og det koster altså mere. Du kan dog opnå lidt discount med denne Zooplus rabatkode.

 

Forældrenes ansvar

Det er jer som forældre der står med ansvaret og altså ikke børnene. Det betyder derfor, at de voksne skal have tid til at passe hunden. Det kræver meget tid af dagen at lufte hunden, træne den, være sammen med den og fodre den. Disse opgaver er kontinuerlige og skal foretages dagligt. Det er derfor vigtigt at der er enighed om, hvem der gør hvad og at være sikker på i har tiden til hundens behov.

 

Vælg den rette hunderace

Der er flere hundrede hunderacer at vælge imellem og der er store forskelle på disse. Det er vigtigt at tænke over hundens ageren i forhold til børn og familievenlighed. Overvej desuden, hvilket energiniveau de forskellige har, pelspleje, aktivitetsniveau og gøgen. Gør jeres research inden i får hund.

 

Hundehvalp eller rescue-dog?

Der er fordele og ulemper ved begge. En hundehvalp kræver meget, da den skal lære alt fra start. En rescue-dog kommer måske med nogle traumer og kræver tillidstræning f.eks. Overvej gerne fordele og ulemper spørg om hjælp og råd ved nogen, som ved noget om begge.

 

Jeres mangeårige ven

En hund kan leve i mange år, så det er ikke en ’ting’ man bare skiller sig af med, når det ikke passer ind i livet mere. Vær forberedt på at hunde kan leve mellem 10-13 år cirka.