Familieaktivitet: Vask bilen sammen

Du og jeg kender det begge. Familielivet skal hænge sammen – men du vil også gerne have ordnet det praktiske. Én af de bedste aktiviter – er at gør det til en leg.

Og netop det kan du ved bilvask – da der både er en del læring i det for børnene og så meget sjov i det hvis du har en højtryksrenser og en skumlanse.

Og – så gør det jo heller ikke noget at du også sparer penge i forhold til at køre i vaskehallen.

Men lad os kigge på hvordan du egentlig kan gøre det til en leg – og uden at det skal være en betalt familieaktivitet.

Skum gør det til en leg

Det er ikke for sjov (eller jo det er det) – at vi tiltrækkes af skum. Selv fra helt små er badekarret med en overflod af skum bare vildt sjovt. Både lyden af boblerne og skummet der knitrer og den flotte hvide farve, samt det fantastiske i at hånden ”forsvinder under vandet”.

Det er lidt det samme når det kommer til bilen og det kræver faktisk ikke andet end at du investerer i en skumlanse til din højtryksrenser. Det er en simpel anording, der kan fås fra et par hundrede kroner og giver dig mulighed for at få en tyk flødeskumsagtig skum ud over hele bilen.

Det er både godt til at sætte bilen i blød så det værste skidt nemt kan skylles af og se ser det bare overdådigt ud.

Som leg: – så lad børnene skumme hver sin side ind – eller lad dem lave mønstre enten når det påføres bilen eller når det er kommet på bilen.

Det er med garanti noget der vil sætte smil på læberne – også selvom du så må gå lidt på kompromis med – hvordan du gerne ville have at bilen skulle se ud.

Ofte kan du også vælge farve på skummet – og det kan være sjovt for børnene at den hvide bil nu pludselig er blevet helt pink eller mint farvet – afhængig af hvad deres yndlingsfarve nu måtte være.

Husk alle sanserne

Ét er det visuelle – men det kan også sagtens være duften. Det kan være alt fra et læderpleje produkt til dine sæder til at børnene kan få lov til at vælge en duftfrisker. De findes i et hav af varianter i alt fra jordbær til duften af busk/skov.

Det tager længere tid

Lad være med at tro at du kan vaske bilen på samme tid som du plejer. Sørg derfor for at der er tid til at der kan komme spørgsmål undervejs, at støvsugningen tager minimum dobbelt så lang tid eller andet.

Det vigtigste er at i skal kunne hygge jer med det som en familieaktivitet som ikke er præget af hast og jag. Til gengæld får du både sjov og praktisk ud af det i sidste ende!