Det mest nødvendige udstyr til hund

Hvis du skal til at have en ny hund, så går du sikkert med tanker om, hvilket udstyr du skal have købt. Vi har derfor skrevet denne lille guide, der skal give overblik over, hvilket udstyr til hund der er det mest nødvendige, når man skal byde en ny hund velkommen. Vi ser blandt andet nærmere på sele, snor, seng, pleje og hundefoder.

Sele og snor

Det er helt afgørende med sele og snor til en ny hund, der naturligvis skal luftes flere gange om dagen. Her er det nødvendigt med sele og snor til hunden, så den ikke løber væk, eller i værste tilfælde ud på vejen og i trafikken.

 

Afhængig af hvor gammel den hund du skal have er, skal du nøje overveje hvilken sele og snor du skal gøre brug af. Der findes nemlig forskellige typer, og som vil have fordele alt afhængig af hvor gammel hunden er.

Seng eller kurv

Din nye hund skal også have et rart og komfortabelt sted at sove, og her er der gode muligheder for at vælge hundesenge eller hundekurve. Der er i princippet ikke forskel på de to, da både hundesenge og hundekurve vil være et sted, hvor din hund kan falde til ro og falde i søvn.

 

Igen bør du overveje valget af hundeseng eller hundekurv efter, hvor stor og gammel din nye hund er. Tag derfor højde for alderen og størrelsen på din nye hund, og spørg eventuelt hos forhandleren i forhold til hvilken hundeseng eller hundekurv der er den bedste for din nye hund.

Pleje

For at holde din hund sund og rask er det nødvendigt med hundepleje, som kan være alt lige fra negleklippere, shampoo og meget andet. Afhængig af racen på din nye hund, kan der være forskellige krav til den pleje, som det er nødvendigt at give din hund.

 

Læs derfor godt op på racen på din nye hund, så du kan være helt sikker på, at du får købt den pleje ind til din nye hund, som er nødvendig for at holde den sund og rask. Du kan med fordel spørge din dyrlæge til råds.

Hundefoder

Det er også helt essentielt med hundefoder, da din hund naturligvis skal have noget at spise. Du bør endnu engang tage højde for alderen og størrelsen på din hund, der kan have godt af forskelligt hundefoder, alt afhængig af racen og størrelsen på hunden.

 

Der er eksempelvis stor forskel på type og mængde af hundefoder, alt afhængig om der er tale om en lille hvalp, eller om der er tale om en senior hund. Din dyrlæge kan give råd og vejledning om den bedste kost, så du kan få sikkerhed for, at din hund får det hundefoder den har bedst af.