Ifølge researchen jeg foretog, er indisk butter chicken og kylling tikka masala IKKE den samme ting. Og ærligt talt kan denne opskrift være mere i tråd med kylling tikka masala af den enkle grund, at denne kylling ikke har ben.
Indisk butter chicken stammer fra at bruge resterende tør tandoori kylling og give den fugt med en cremet krydret tomatsauce – plus lidt smør, og dermed har vi indisk butter chicken.
Ifølge Epicurious blev kyllinge tikka masala født, da restauranter så indisk butter chicken’s popularitet, og begyndte at tilberede udbenet kylling specielt til tikka masala. Har jeg forvirret dig endnu? En ting, jeg har fundet, er, at information overalt er lidt anderledes. Nogle siger, at der er dybere forskelle end det (startende med, og ikke begrænset til, inkluderingen af smør / ghee i indisk butter chicken), men andre kalder dem næsten den samme ting. Uanset hvad: Jeg ELSKER DET.
Lad mig bare lægge den store ansvarsfraskrivelse ud og sige: Jeg er opmærksom på, at denne opskrift sandsynligvis ikke ligner din indiske bedstemors autentiske butter chicken opskrift.
Hendes tager sandsynligvis længere tid, har nogle ingredienser, jeg aldrig har drømt om, og smager som absolut MAGI. Mine tager ikke så lang tid, har ingen skøre ingredienser og smager stort set som MAGI. Det er seriøst nemt, og du har sandsynligvis allerede de fleste ingredienser i køleskabet. Det er atlså en super nem og hurtig indisk butter chicken opskrift
Først og fremmest: lav din naan! Du bør ikke engang overveje at spise denne ret uden naan. Det er sandsynligvis en synd af højeste art, og det er bestemt ikke en retning, du burde tage.
Næste: brun din kylling. Da jeg kun har en stegepande, brunede jeg min kylling, inden jeg startede på opskriften. Jeg har skrevet opskriften, som du vil gøre det samme, men i virkeligheden kan du starte saucen og brune kyllingen på samme tid – hvis du vil gøre to pander beskdite og fremskynde tilberedningstiden. Når kyllingen er brunet, smider du saucen sammen, lader den simre et stykke tid, tilsætter kyllingen og prøv derefter at undgå at savle i gryden for meget.
Hvad der skal serveres med indisk butter chicken
For at lave en ordentlig indisk fest er tilbehør og forretter essentielle! Fordi hver karry har brug for papadums og naan til at “skovle” saucen op med, ikke?
- Hurtige papadums – bare mikrobølgeovn dem! Placer papadums omkring kanten af mikrobølgeovnens skål og tilbered på højt i 45 sekunder til 1 minut, eller indtil de er pustet op. De bliver bløde, mens de er varme, men så snart de køler ned, bliver de sprøde igen. De udvider sig ikke så meget som når de er dybstegt – men udvider heller ikke dine hofte lige så meget..
- Samosas! Den ultimative indiske forrett. Rester er super snacks eller endda til frokost!
- Gris af en art. Her kan en pulled pork opskrift fungerer fantastisk, da det komplimentere den cremde kylling godt.